الكـشــــــــــرى المصـــــــــــــــــــــــرى
المقادير
مكرونه صغيره مسلوقه
ارز ابيض
شعريه
حلقات بصل
ملعقه دقيق
صلصه صماطم
عدس بجبه او اصفر
ثوم
زيت
الطريقه
تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت
وتصفى وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر
فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت
من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق
ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه
ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر
فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات
والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كالله يهدينى ويصلح حالىره ناشفه
والقليل من الخل
طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم
صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
المسقـــعة الشعـــبيـــــــــــــــــة
المقاديــــر
1- باذنجان وفلفل وبطاطس مقليين..
2- صلصه طماطم..
3- ثوم مدقوق...
4- بصله مبشوره..
5- كوب مرق او ماء..
6- التوابل( ملح فلفل كمون و قرفه فلفل احمر حلو بهارات)
7- زيت او سمن.
الطريقــــه
حمرى البصل فى الزيت اللى ان يصفر لونه ضعى الثوم المدقوق
قلبى جيدا ضيفى الفلفل الاحمر الحلو والفل الاسود والكالله يهدينى ويصلح حالىره
وقليل من القرفه
ثم ضيفى عصير الطماطم غطى القدر وهدئى النار واتركيها
لتتسبك جيدا الى ان يظهر الزيت على وش الصلصه ثم ضيفى
الباذنجان والفلفل والبطاطس وباقى التوابل البهارات والكمون
وزودى المرق حسب الحاجه...
قدميها مع الارز او مع الخبز
الكفتـــــــــــــــــة المصــــــــــــرية
مقادير عمل الكفتة
كل كيلو لحم مفروم
نصف كيلو أرز مصري منقوع ومصفى
ملح
ثوم
بصل
بهارات
كالله يهدينى ويصلح حالىرة وبقدونس وشبت
كل المقادير توضع بالفرامه
ثم تكور أو تعمل أصابع وتقلى
الطريقة
يحمس ثوم ومن ثم توضع عليه طماطم مطحونة
وتترك حتى تتسبك وتزاد ماء ساخن (اللحم يشرب ماء كثير)
ولما تغلي الماء ضعي اللحم واتركيه يتسبك على نار
هادئة وعندما ينضج توضع ملعقة بهارات ويراعى الملح
ممكن تضعيه بجانب الأرز بالشعيريه
بــــــــاهنا والشفـــا ليكم
المقادير
مكرونه صغيره مسلوقه
ارز ابيض
شعريه
حلقات بصل
ملعقه دقيق
صلصه صماطم
عدس بجبه او اصفر
ثوم
زيت
الطريقه
تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت
وتصفى وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر
فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت
من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق
ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه
ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر
فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات
والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كالله يهدينى ويصلح حالىره ناشفه
والقليل من الخل
طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم
صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
المسقـــعة الشعـــبيـــــــــــــــــة
المقاديــــر
1- باذنجان وفلفل وبطاطس مقليين..
2- صلصه طماطم..
3- ثوم مدقوق...
4- بصله مبشوره..
5- كوب مرق او ماء..
6- التوابل( ملح فلفل كمون و قرفه فلفل احمر حلو بهارات)
7- زيت او سمن.
الطريقــــه
حمرى البصل فى الزيت اللى ان يصفر لونه ضعى الثوم المدقوق
قلبى جيدا ضيفى الفلفل الاحمر الحلو والفل الاسود والكالله يهدينى ويصلح حالىره
وقليل من القرفه
ثم ضيفى عصير الطماطم غطى القدر وهدئى النار واتركيها
لتتسبك جيدا الى ان يظهر الزيت على وش الصلصه ثم ضيفى
الباذنجان والفلفل والبطاطس وباقى التوابل البهارات والكمون
وزودى المرق حسب الحاجه...
قدميها مع الارز او مع الخبز
الكفتـــــــــــــــــة المصــــــــــــرية
مقادير عمل الكفتة
كل كيلو لحم مفروم
نصف كيلو أرز مصري منقوع ومصفى
ملح
ثوم
بصل
بهارات
كالله يهدينى ويصلح حالىرة وبقدونس وشبت
كل المقادير توضع بالفرامه
ثم تكور أو تعمل أصابع وتقلى
الطريقة
يحمس ثوم ومن ثم توضع عليه طماطم مطحونة
وتترك حتى تتسبك وتزاد ماء ساخن (اللحم يشرب ماء كثير)
ولما تغلي الماء ضعي اللحم واتركيه يتسبك على نار
هادئة وعندما ينضج توضع ملعقة بهارات ويراعى الملح
ممكن تضعيه بجانب الأرز بالشعيريه
بــــــــاهنا والشفـــا ليكم
الثلاثاء 04 سبتمبر 2018, 7:05 am من طرف مصطفى مرسى
» كل اللى شغلك محتاجه فى موقع الكترونى واحد
الأربعاء 19 يوليو 2017, 10:30 pm من طرف greenit
» مســـــــابقـــــــــه
الإثنين 24 أبريل 2017, 7:21 pm من طرف فاتن
» سكربت موقع بيزات للاعلانات المبوبة الاصدار 2.5
الخميس 15 يناير 2015, 6:59 pm من طرف greenit
» قصيدة العزف على الوتر الأخير للشاعر المرحوم محمد صان الدين
الخميس 16 يناير 2014, 9:11 am من طرف upaupa
» برنامج مبيعات و مخازن
الجمعة 20 ديسمبر 2013, 9:10 am من طرف برمجيات سوفت
» الفرق بين التسويق الالكتروني و التسويق الاسترتيجي
الأربعاء 13 فبراير 2013, 3:29 am من طرف مصطفى مرسى
» بمناسبة ذكرى وفاة د.ابراهيم الفقي رحمه الله يقدم المركز الكندي منحة ابراهيم الفقي
الأربعاء 13 فبراير 2013, 3:05 am من طرف مصطفى مرسى
» عايز تعمل دبلومه دبلومه فنى مساحه – دبلومه فنى انشاءات مدنيه ومعماريه – دبلومه فنى حفر وتكرير البترول – دبلومه اخصائى صيانه حاسب الى وشبكات دبلومه اللحام معتمده من اكاديميه اللحام المصريه ؟
الأحد 23 سبتمبر 2012, 8:34 pm من طرف كريم يزيد
» الحــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــب
السبت 22 سبتمبر 2012, 6:07 pm من طرف sub_zero
» مطربك بشكل جديد
الثلاثاء 04 سبتمبر 2012, 9:25 pm من طرف عبير الورد
» ماذا تعرف عن صخرة ديان؟
الثلاثاء 04 سبتمبر 2012, 9:01 pm من طرف عبير الورد
» تعارف السوهاجيه
الجمعة 20 يوليو 2012, 8:40 pm من طرف sub_zero
» سبحان الله:المدير الفنى لنيوكاسل يطالب ناديه ببناء "مسجد" للاعبيه المسلمين
الأربعاء 16 مايو 2012, 5:24 pm من طرف sub_zero
» حلايب وشلاتين مصرية أم سودانية؟!
الجمعة 23 مارس 2012, 5:32 pm من طرف sub_zero